Alkategóriák

 

Kezdetben volt a víz

A víz a természet alkotó ereje

Millió ével ezelőtt az egész Földet víz borította. Minden mozgásban volt és szabadon folyhatott – ez volt a teljes energetikai rendezettség állapota. Ahol a víz akadálytalanul folyhat és keresheti útját, ott még ma is természetformáló erőként működik.

Az energia és információ átadása az élőlényekre a vízen keresztül történik. A víz mint alkotóelem információkat vesz fel, és ezeket ott adja le, ahol szükség van rájuk.

Honnan szerzi a víz ezeket az energiákat?

Elsősorban kőzetekből és ásványokból, melyek energetikai összeköttetésben állnak a bolygóval. Ez azt is megmagyarázza egyrészt, hogy miért van más íze a különböző forrásokból származó vizeknek, másrészt, hogy miért vannak különböző hatással a befogadóra.

A vadon élő állatok, akik az ösztöneikre hagyatkoznak, gyakran mérföldeket vándorolnak azért, hogy egy bizonyos forrásból juthassanak vízhez. Így biztosítják maguknak a hiányzó elemeket, hogy újra rendet teremtsenek a szervezetükben. Hasonlóan viselkednek a növények is: felveszik a földben található vizet, növekednek, fejlődnek és továbbadják az őselem rezgését annak, aki őket magához veszi. Ismét az állatok azok, akik bíznak az ösztöneikben és tudják, hogy melyik növényt kell elfogyasztaniuk ahhoz, hogy azok segítségével újra egyensúlyba kerüljenek.

A növények felveszik a földben található vizet

Samuel Hahnemann, a homeopátia atyja alkalmazta először ezt az elvet mint a gyógyulás homeopátiás eszközét. Ez a virágzat energiája, amelyet a vízből kapott, és amely nélkül nem tudott volna kifejlődni.

A természet rendkívül nagyvonalú – fogadjuk hálával az ajándékait!

HÍRLEVÉL