Alkategóriák

 
Johann Grander élete

Johann Grander élete

Szenvedélyes. Természetszerető. Szerény.

Johann Grander évekig kamionsofőrként, benzinkút üzemeltetőként és keverőmesterként dolgozott, hogy tízfős családját el tudja tartani.

Hatalmas tudásvágyának köszönhetően intenzíven tanulmányozni kezdte a természetet, amely mindig is lenyűgözte. Az újszerű gondolkodás, belső erő és szellemi függetlenség jellemezték.

Johann Grander nem hitt a véletlenekben – mindennek mélyebb jelentést tulajdonított. A természet vált a tanítómesterévé, a víz pedig az elemévé.

Házasság és család

Ezt követően élete színesen folytatódott: többek között dolgozott kamionsofőrként, benzinkutat bérelt, és rövid ideig még az önkormányzati politika felé is elkalandozott.
Tovább

Benzinkútbérlő

1963-ban Johann Grander egy benzinkutat vett bérbe Jochbergben, ami hamarosan egy kedvelt találkozóponttá vált. A munka a benzinkúton mindenesetre kemény volt, és az ízületeit is megviselte.
Tovább

Új irányvonal

Johann Grander nem akart meglévő rendszerekbe beilleszkedni. 1978-ban feladta addigi munkáját, és sok időt töltött meditálással, valamint olvasással. A szellemi és lelki továbbfejlődés útjára lépett.
Tovább

A víz újfajta értelmezése

Johann Grander az élénkített víz nagykövetének számít, ő jelképezi a teremtés, szerénység és a szokatlan gondolkodással szembeni tiszteletet.
Tovább

HÍRLEVÉL