GRANDER® Magyarország
Keresés

Alkategóriák

 

BELFRUCT GYÜMÖLCSTERMELŐ KFT.

Sopronnémeti

2019-ben a Duna Tv-n látott film alapján kezdtünk érdeklődni a berendezés iránt. Mivel bármennyire is szűrtük és kezeltük a kommunális vizünket mindig volt alga és egyéb mikro anyagok, amik lerakodásokat okoztak. Mindezek ellenére egy eléggé kemény vizet kaptunk.

A beszerelést követően körülbelül egy hét múlva szinte minden eldugult, ami eldugulhat és a csőrendszer megtisztulása elkezdődött. Ez körülbelül még 2 hétig tartott, ami után semmiféle lerakódás nem keletkezett és sokkal lágyabb, selymesebb a víz mint annak előtte és az íze is kellemessé vált. Ezen tapasztalatokon felbuzdulva vásároltuk meg a csepegtető rendszerünkhöz is, mivel itt is állandó dugulások jellemezték a használatot mivel elég vasas vizünk van és levegővel érintkezve III. vegyértékű vas lerakódik a beépített öntözőszelepekbe ez által rapszodikus nyomásviszonyokat okozott.

Maga az öntözés hatékonysága is a felére csökkent. Közel 6-7 hónapos használat után egy 10-20 %-os javulást éreztünk, de nem jelentőset. Viszont 2021 tavaszán mikor újra üzembe helyeztük a rendszert nem akartunk hinni a szemünknek. Indítás után mindig a nyomásviszonyok kialakulása után ki szoktuk engedni az induló állott vasas vizet, ami után 2-3 percig tartó sötétbarna folyadék folyt ki a csövön. Most azonban más történt szinte a nyitás pillanatától tiszta víz folyt és apró kopogtatás után minden csepegtetőtest működött. Felvágtunk több csepegtető testet és nem akartunk hinni a szemünknek, mert szinte tökéletesen tiszták voltak ezek a csepegtetőtestek. Addig sok mindent kipróbáltunk a tisztításra pl: foszfortúlsúlyos tisztító műtrágyákat, ami után több nap 6-8 ember végigkopogtatta a csőrendszert, de sajnos erre minden szezonban szükség volt. Ennek ellenére az öntözés nem volt 100 %-os. Ennek a berendezésnek a gazdasági haszna a mi gazdaságunkban nagyon jelentős. Ez a berendezés 30 ha intenzív alma és 2 ha meggyültetvény öntözését és 52 ha össz gyümölcsvízfelület permetezővíz ellátását oldja meg. A biológiai és élettani hatása igen nagy. A berendezések használatához villany nem szükséges, karbantartást nem igényel.

Maximálisan elégedettek vagyunk mindkét GRANDER készülékkel tervezzük további készülék vásárlását cél, hogy a BELFRUCT Kft-ben csak GRANDER® víz folyjon.

Köszönettel és Üdvözlettel: Eggenhofer Tamás
ügyvezető
Sopronnémeti, 2021-07-27

További információk

  • GRANDER® tanácsadó:

    (invalid contact id)

Vissza

HÍRLEVÉL